Cikgu Blogging About Education In Malaysia

Guru Malaysia blog tentang murid dan guru di sekolah.

Mencari Cikgu Shida Di Facebook

Berkenalilah Cikgu Shida Di Facebooknya

Kalau sesiapa ingin mencari dan berkawan dengan cikgu, bolehlah pergi ke Google dan cari dengan perkataan ‘Cikgu’. Kemudian satu paparan tentang blog-blog cikgu akan disenaraikan. Atau cara lain ialah pergi ke Facebook dan taip Cikgu di petak ‘search friend’ untuk mencari facebook cikgu. Inilah cara admin cikgublog mencari dan berkawan dengan cikgu di Internet. Hasilnya memang mengejutkan kerana terdapat seorang cikgu yang namanya Cikgu Shida yang baru-baru ini menjadi cikgu top ranking di Malaysia. Kalau tak percaya, cubalah kamu cari di Google, Yahoo, Youtube dan Facebook tentang Cikgu Shida.


Siapa dia Cikgu Shida? Kenapa dia menjadi cikgu yang paling  popular dan digemari di Malaysia. Admin Cikgublog dapat berkenali dengan Cikgu Shida ialah dengan melalui video Youtubenya  yang sangat lucu dan lawak. Disini saya telah meletakkan satu daripada beberapa video Youtubenya yang paling banyak ditonton. Kalau ingin mengetahui Cikgu Shida dengan lebih lanjut lagi, silalah melawat ke Blog Cikgu Shida.

Admin Cikgublog menulis artikel tentang Cikgu Shida sebab admin rasa Cik Shida ialah seorang guru yang sangat kreatif dan inovatif. Dengan menggunakan teknologi Internet, seseorang cikgu boleh menyebarkan maklumat yang ingin disampaikan dengan sangat cepat. Contohnya semasa Hari Guru, Cikgu Shida telah menyanyikan lagu tema Hari Guru iaitu ‘Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara’ dan meletakkannya di Youtube. Kalau boleh, cadangan daripada admin ialah guru muzik pun boleh membuat satu video lagu untuk anak muridnya di sekolah dengan menggunakan Youtube. Tetapi pastikan Internet di sekolah cukup laju dan terdapat projektor di kelas. Sekian, terima kasih dan selamat mencuba. Akhir sekali, jangan lupa join facebook Cikgu Shida yang semakin popular di kalangan Cikgu Malaysia.

VIDEO 44 – ‘Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara’The top video clips of the week are here
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 2, 2011 by in Berita Guru and tagged , , .
%d bloggers like this: