Cikgu Blogging About Education In Malaysia

Guru Malaysia blog tentang murid dan guru di sekolah.

Program PPG Ambilan 2012

Program Pensiswazahan Guru (PPG) Mod Pendidikan Jarak Jauh (PJJ) Khas Untuk Guru PPPLD  Ambilan 2012

Kementerian Pelajaran Malaysia mempelawa Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Lepasan Diploma (PPPLD) yang sedang berkhidmat di sekolah rendah/sekolah menengah/sekolah bantuan kerajaan/Pejabat Pelajaran Daerah (PPD)/Jabatan Pelajaran Negeri (JPN)/Bahagian di bawah kelolaan Pelajaran Malaysia untuk memohon mengikut Program Pensiswazahan Guru Mod Pendidikan Jarak Jauh (PJJ) di bawah Rancangan Malaysia Ke-10.

Program ini dijalankansecara mod Pendidikan Jarak Jauh di Institut Pendidikan Guru (IPG)/ Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA)/ Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) selama 4 tahun. Peserta yang lulus sahaja dalam peperiksaan dan memenuhi syarat yang ditetapkan akan dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda.

Syarat tambahan bagi cikgu yang ingin memohon PJJ iaitu mesti mempunyai pengalaman mengajar sebagai guru terlatih secara berterusan lebih daripada 3 tahun. Melibatkan diri secara aktif dalam aktiviti kokurikulum. Mempunyai kesihatan yang baik dari segi fizikal dan mental dan akhir sekali mempunyai purata markah laporan prestasi perkhidmatan yang baik bagi 3 tahun yang terkini.

Permohonan hanya boleh dibuat secara dalam talian (online) dengan melayari laman sesawang Kementerian Pelajaran Malaysia di http://moe.gov.my mulai 17 Oktober 2011 (Isnin) bermula jam 10:00 pagi. Calon dinasihatkan melayari dahulu laman sesawang berkenaan untuk eneliti Paduan Permohonan dan memahami tatacara membuat permohonan secara dalam talian ini.

Tarikh Tutup Permohonan: 27 November 2011 (Ahad) sebelum 11:59 malam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 17, 2011 by in Cikgu and tagged , , , , .
%d bloggers like this: